Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering -of WA verzekering- en een Aansprakelijkheidsverzekering zijn twee verschillende zaken. Hierover bestaan nogal wat misverstanden. Een WA verzekering is een verplichte verzekering voor bestuurders van een motorrijtuig en dekt de schade die u tijdens het rijden aan anderen aanbrengt. Een Aansprakelijkheidsverzekering is iets totaal anders.
lees meer

Meer informatie

Neem contact op met de specialist voor meer informatie

tennissen

Uitleg
Stel u laat een glas rode wijn bij de buren over het nieuwe hoogpolige, witte tapijt vallen, terwijl uw zoontje op datzelfde moment hun vijver lek steekt, omdat hij de koikarper probeert te vangen met een hooivork. Op zo’n moment bent u maar wat blij dat u een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Heeft u een verzekering tegen aansprakelijkheid, dan is de materiële schade – de zaakschade –  en de letselschade die u en uw gezinsleden bij anderen aanrichten gedekt.

Voorwaarde is dat de schade niet opzettelijk mag zijn aangebracht. Het hoeft niet zo te zijn dat u degene bent die het ongelukje heeft veroorzaakt. Ook wanneer de schuld ligt bij een van uw gezinsleden of zelfs uw huisdier, dan nog dekt de verzekering de schade.

In de tabel hieronder heeft u een overzicht van de dekking van een Aansprakelijkheidsverzekering.

aansprakelijkheid

Neem nu contact op voor meer informatie!