Veel juridische geschillen worden veroorzaakt door dat afspraken door partijen niet goed op papier zijn gezet. Denk aan de verkoopovereenkomst die niet duidelijk genoeg op papier wordt, het vergeten van toepasselijk verklaren van algemene voorwaarden of het niet goed vastleggen van afspraken met medewerkers over arbeidsvoorwaarden. Maar ook verzuimen om een passende gebruiksvergunning aan te vragen bij de gemeente kan tot juridische problemen leiden.
lees meer

Meer informatie

Neem contact op met de specialist voor meer informatie

Een legal scan als onderdeel van een due diligence onderzoek bij verkoop van de organisatie is heel gebruikelijk. Minder gebruikelijk is het om periodiek een Legal Scan te laten uitvoeren. Toch is dat zeker aan te bevelen: het is een juridische APK en voorkomen is beter dan genezen! Vrijwel ieder advocatenkantoor met een adviespraktijk voor ondernemers kan een dergelijke legal scan uitvoeren.

Rechtsbijstandverzekeraars kennen bedrijfsrechtsbijstandpolissen die dekking bieden bij geschillen vanaf een belang van veelal € 450,-. De dekkingsrubrieken kunnen vaak zelf samengesteld worden.

Neem nu contact op voor meer informatie!